estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        YÜZ KEMİKLERİNİN KIRIKLARI

Yüz kemiklerinin kırıkları genellikle düşme, darp yada trafik kazası gibi ciddi kazalar sonucu oluşur. En sık kırılan yüz kemiği burun kemiğidir. Yüz kemiklerinin kırıkları, yüzde şekil bozukluğu yapabildiği için önemlidir. Bazı özel yüz kırıklarının ise ayrı bir önemi vardır. Örneğin elmacık kemiği kırıldığında çene ekleminin hareketini kısıtlayabilir ve bu yüzden hasta çenesini açamayabilir. Bazı göz çevresi kırıklarda ise göz normalde olduğundan daha küçük görünür, çünkü göz yuvasının bütünlüğü bozulmuş, hacmi artmıştır.

Yüz kemiklerinin tedavisi, en ideal şekilde kaza olduğu gün (o gün yada ilk bir kaç gün içinde) yapılır. Bazen (hatta genellikle) yüzde çok fazla ödem oluşur. Bu ödem, hem muayeneyi hemde ameliyatı zorlaştırır. Hastanın bir süre (3 gün, 5 gün..) başı yüksekte yatması ve ödemlerin geçmesini beklemesi gerekir. Bu arada gereken filmler (röntgen, bilgisayarlı tomografi) de çekilir. Yüzdeki şişlikler ve ödem inince ameliyat yapılabilir. Genellikle kemiklerdeki kırıklar yerine oturtulur ve plak adı verilen titanyumdan yapılma metal splintler ve vidalarla sabitlenir. Son yıllarda bu metal plakların eriyebilenleri de çıkmıştır. Kırık kaynadıktan bir süre sonra plak ve vidalar erimeye başlar. Kırıklar yerine oturtulurken genellikle ilk olarak küçük parçalar büyük parçalara tespit edilir. Kırık çok parçalı ise ve hem alt hem üst çene kemiklerini kapsıyorsa öncelikle üst çene dişleri, alt çene dişlerine tel ile bağlanır. Dişler birbirine oturduktan çene kemikleri diğer kırıklara tespit edilir..

Bazen hasta çok ciddi bir kaza geçirmiştir ve haftalarca yoğun bakımda yatar ve genel durumu elvermediği için yüz kırıkları sebebiyle ameliyat edilemez. Bu hastaların yüz kırıkları kendi halinde kaynadığı için genellikle yüzlerinde bir deformite oluşur. Bu hastaların genel durumları elverdiğinde kırıklar sebebiyle ameliyata alınırlar ve yanlış kaynamış kırıklar tekrar kırılır ve düzgün şekilde birbirlerine yukarıda bahsettiğim metal plaklarla tutturulur ve vidalanır.

Burun en sık kırılan kemiktir. Bazen ciddi şekil bozukluğu olur ve hastanın burun estetiği olması gerekir. En doğrusu kırık burnu hemen bir kaç saat içinde düzeltmektir. Lokal anestezi ile yapılan ufak bir müdehale ile genellikle sorun kolayca giderilir; ama bu estetik burun ameliyatı anlamına gelmez, sadece kırık düzeltilmiştir. Bazen hastalar burun kırığı oluştuğunda hemen burun estetiği olmak istemektedirler. Kırık bir burunda bildiğimiz burun estetiği yapılamaz; çünkü burun estetiği sırasında biz de burun kemiklerini belli noktalardan kontrollü olarak, milim milim kırıyoruz. Burunda zaten kırık varsa, bu kontrollü kırıklar yapılamaz. En doğrusu, kırığı redükte etmek (yerine oturtmak), aradan 9-12 ay geçtikten sonra burun estetiğini planlamaktır.


Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
facial fracture, facial trauma, maxillar fracture, mandibular fracture, panfacial fracture


Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."



estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸